Podczas zabawy andrzejkowej, 29 listopada, zorganizowany został przez uczniów i wychowawców Festiwal Zdrowych Sałatek. W akcję chętnie włączyli się także rodzice. Każda klasa zobowiązana była do przygotowania stoiska,
na którym serwowała jedną sałatkę z wykorzystaniem wylosowanego produktu oraz chleb. Stoisko zaopatrzone musiało być także w przepis wykonanej potrawy. Jury w składzie: p. dyrektor Małgorzata Węgiel oraz panie bibliotekarki: Katarzyna Ryba i Justyna Świętek brało pod uwagę: pomysłowość i estetykę wykonania, jakość wykorzystania produktów, opis oraz pozostawienie porządku po zakończonym konkursie.
Poniżej wyniki kulinarnych zmagań:
Kl. IV-VI Szkoła Podstawowa
I miejsce – IV a
II miejsce – V a oraz V b
III miejsce – VI a
Kl. VII SP oraz Gimnazjum
I miejsce – VII a
II miejsce – II A i III C
III miejsce – VII b
Konkurs organizowały panie: Stanisława Pawlik i Agnieszka Skrzek. Laureaci miejsc pierwszych otrzymają nagrody ufundowane przez panią dyrektor. Będzie to miła niespodzianka. Warto nadmienić, iż Andrzejkowy Festiwal Zdrowej Żywności to stały punkt w kalendarzu szkolnych imprez już od 4 lat.