KOLOROWE WTORKI

Z inicjatywy pani Agnieszki Piotrowicz i Zespołu ds. Promocji Zdrowia w naszej szkole zrodził się pomysł zorganizowania cyklu „Kolorowych wtorków”. Przedsięwzięcie miało na celu zachęcić uczniów do zróżnicowania swojej diety i włączenia w nią więcej zdrowych produktów- owoców i warzyw. Uczniowie we wtorki pakowali do swoich śniadaniówek zdrowe smakołyki w odpowiednim kolorze-zielonym, żółtym, pomarańczowym i czerwonym. Założeniem projektu było także zaakcentowanie odpowiednim kolorem ubioru bądź dodatku, produktów spożywczych. W pomarańczowy wtorek hitem okazał się marchewkowo-jabłkowy sok tłoczony bezpośrednio do szklanki. W dzień czerwony  na szkolnych korytarzach królowały pomidorki koktajlowe, a w żółty liczne banany. Zielonym akcentem były jabłka, papryka i ogóreczki chrupane przez uczniów oraz sałata w nauczycielskich kanapkach.